Николай Цонев: ГЕРБ продължава с груба агитация за изборите

Николай Цонев: ГЕРБ продължава с груба агитация за изборите
Включването на деца в политическа кампания и раздаването на предизборни материали от тях е в грубо нарушение на закона, алармират от партията на Николай Цонев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политическа партия ГЕРБ продължава с груба агитация за изборите, нарушавайки няколко закона, алармира Николай Цонев, председател на партия „Нова алтернатива“.

Въпреки че „Нова алтернатива“ вече сигнализира за неправомерни действия при провеждането на предизборната кампания на ГЕРБ, бившите управляващи продължават с още по-безцеремонни закононарушения, съобщават от партията.

„Само за две седмици предизборна кампания ГЕРБ наруши поне три закона, представете си какво беззаконие и своеволие е било, докато те са били на власт. Затова ние искаме да предложим алтернатива на хората и да гарантираме спазването на законността и гражданските им права“, коментира Николай Цонев.

Симпатизанти на партията са изпратили снимки, на които се виждат деца с агитационни материали на ГЕРБ. Включването на деца в политическа кампания и раздаването на предизборни материали от тях е в грубо нарушение на закона. Агитационни материали в разрез с Изборния кодекс са раздавали от ГЕРБ на 15.04.2013 г. пред клуба на партията на бул. „Г. С. Раковски“ № 195 в София, сигнализираха още симпатизанти на „Нова алтернатива“.

Материалите са без задължителната информация, заложена в закона, че купуването и продаването на гласове е престъпление, разположена на не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал в обособено поле.

„Изборният кодекс е абсолютно ясен и категоричен, но за ГЕРБ явно не важи! Явно партията приема купуването и продаването на гласове като нормална практика, за която няма смисъл да се говори, и погазват закона с ясна воля“, допълни Николай Цонев.

Агитация и в деполитизираните военни поделения провеждат от ГЕРБ, алармираха симпатизанти на „Нова алтернатива“ от Военноморските сили. Офицери информираха, че въпреки че Законът за отбраната забранява политическа агитация в армията - „вицеадмирал о.р. Манушев редовно идва в Щаба на флота и увещава да се гласува за ГЕРБ с обяснението, че ако ГЕРБ спечели, ще е бъдещият министър на отбраната“, разказват военни от поделението.

#Николай Цонев #избори #"Нова алтернатива" #Изборен кодекс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници