Юлий Павлов: Очакваме да гласуват между 3,5 и 4 млн. души

Юлий Павлов: Очакваме да гласуват между 3,5 и 4 млн. души
Социологът смята, че общото настроение сред хората е недоволство от политиците, но това няма да спре хората да отидат до урните. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Засега процентът на хората, които ще гласуват, е нормален за изборите в България. Нормалната активност е около 60% от имащите право на глас и можем да очакваме, че ще гласуват между 3,5 и 4 млн. души, заяви социологът Юлий Павлов пред БНР.

„Твърдо решилите да гласуват са около 50-55%, има още 5 до 10%, които се очаква да отидат до урните, но те в момента се колебаят - тези хора в последния момент ще решат дали и за кого да гласуват“.

Социологът смята, че общото настроение сред хората е недоволство от политиците, но това няма да спре хората да отидат до урните.

„Над 80% - близо 90% от тези, които ще гласуват, ще гласуват отново за партии, които бяха представени и в последния парламент. Парламентарно представените партии, които би трябвало да събират фокуса на недоволството, така изглеждаше и след протестите – искаха се нови партии, нови лица и т.н., но новите партии не събират подкрепа, подкрепа си събират досегашните парламентарно представени партии. Това е един от парадоксите“, прогнозира Павлов.

Социологът каза още, че засега се очертава 5 партии да влязат в парламента.

#Юлий Павлов #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници