Признаха за нарушения в градска прокуратура – София

Признаха за нарушения в градска прокуратура – София
A A+ A++ A

Допуснати са слабости в организацията на случайния подбор на разпределяне на делата. Това каза заместник главният прокурор Борислав Сарафов на представяне на резултатите на извършената тематична проверка от Инспектората на ВКП в следствения отдел на Софийска градска прокуратура, предаде агенция „Фокус“. Със заповед от 29 март е назначена тематична проверка, която обхваща периода от 1 януари 2009 г. до март 2013 г. Сарафов каза, са били допуснати съществени нарушения.

Славка Славова от Инспектората на Върховната касационна прокуратура и Отдел „Административен“ посочи, че има нарушения в начина на разпределяне на досъдебните производства в Софийски градски съд от началото на 2009 г. до март 2013 г. Тя добави, че следственият отдел работи с щат от 100 души, от които един завеждащ и 99 следователи.

Марио Василев, директор на Столичната следствена служба, каза, че след приемането на Закона за съдебната власт през 2007 г. би следвало делата да се разпределят на случаен принцип.
Емил Владимиров, ръководител сектор „Унифицирана информационна система“, представи работата на системата за разпределяне на делата. По думите му отказът от направен избор би следвало да се направи само след разпореждане на административния ръководител.

#прокуратура #градска #София #нарушения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници