Български сводници в Белгия влизат в затвора

Български сводници в Белгия влизат в затвора
40-годишният Миро Асенов и 25-годишният Арбен Дончев са осъдени също за търговия с хора, тъй като техните жертви са били излагани на витрини, за да задоволяват клиенти със сексуални услуги, като са им осигурявали и квартири. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Брюкселски съд издаде ефективни присъди от по 6 и 7 години затвор срещу двама български сутеньори, принуждавали млади жени от България да проституират, съобщават белгийски медии, предава БГНЕС.

40-годишният Миро Асенов и 25-годишният Арбен Дончев са осъдени също за търговия с хора, тъй като техните жертви са били излагани на витрини, за да задоволяват клиенти със сексуални услуги, като са им осигурявали и квартири.

Двамата действали в рамките на международна престъпна организация.

Предполага се, че търговията с млади жени напоследък е западнала, защо Асенов се оплаквал пред близки, че печалбите падат, и дори споделял, че ще прехвърли своите робини в Германия, защото наемите за витрините драстично поскъпнали в Брюксел.

Полицаите подслушвали мобилния телефон на Асенов, където в записани разговори девойките се оплаквали, че гладуват и че искат да се върнат в България.

За тези оплаквания жените били строго мъмрени и дори пребивани от сутеньорите. Асенов казал на една от тях да си трае, защото здраво набил нейна колежка.

Освен присъдите Асенов и Дончев трябва да платят глоби по 24 000 евро и са им били конфискувани съответно 29 925 и 41 625 евро.

#българи #сводници #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници