Гражданка в подписка, без да се е подписвала

Гражданка в подписка, без да се е подписвала
От Комисията за защита на личните данни призовават гражданите да проверят в ГРАО дали имената им присъстват в подписки без тяхно знание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Комисията за защита на личните данни е постъпила жалба от гражданка за това, че името й фигурира в подписка, с която е регистрирана една партия за изборите, но самата тя никога не е слагала подписа си под такава подписка, съобщи Десислава Тошкова, директор на дирекция в Комисията за защита на личните данни.

Представители на комисията присъстваха на заседанието на Изборния борд в сряда именно във връзка с възникнали съмнения за злоупотреба с лични данни около събирането на подписи за регистрация на партиите за вота на 12 май, съобщи БГНЕС.

Те обясниха, че гражданка е поискала информация от ГРАО дали името й присъства в подписките, с които са регистрирани участниците в изборите.

От ГРАО са й обяснили, че името й е в подписка на малка партия, която не е парламентарно представена, и тя е подала жалба пред Комисията за защита на личните данни, тъй като никога не се е подписвала в подкрепа на тази партия.

От комисията в момента разглеждат жалбата й.

„ГРАО, с услугата, която предоставят за изготвяне на такива справки, са най-достоверният източник на такава информация“, коментира Тошкова и призова гражданите да се възползват от възможността за такава проверка.

Представител на ЦИК и днес не се появи на заседанието на Изборния борд, въпреки че имаше изрична покана до тях.

#Комисия за защита на личните данни #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници