Цветанов няма да се отказва от политиката

Цветанов няма да се отказва от политиката
Цветан Цветанов не е чел анонимния сигнал и не знае кой е човекът, който го е предоставил на „Позитано“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов няма намерение да се откаже от имунитета си, нито да се оттегли от политиката въпреки скандалите около работата му в МВР. Това стана ясно днес по време на обиколката му в Кърджалийска област, предаде БГНЕС.

В Кирково той обвини Станишев в престъпно съдействие на организираната престъпност, нападна медиите заради американския доклад и визира неправителствени организации, които са внушили частта за СРС-тата.

Цветанов не отговори какво е съучастието му в подслушванията. Запитан дали доброволно ще се откаже от имунитета си, той заяви, че е разпитван вчера като свидетел по проверка на анонимен сигнал. Цветанов бе категоричен, че служителите, на които са повдигнати обвинения, ще бъдат оневинени.

„Нека все пак да имаме предвид, че сме в предизборна кампания. Анонимният сигнал, който беше входиран от лидера на ПЕС и на БСП Сергей Станишев, вие видяхте, че в него до настоящия момент и двамата даваме показания като свидетели. Аз съм убеден, че когато излезе истината, всички тези, които са с повдигнати обвинения, ще бъдат оневинени“, посочи Цветанов.

Според него винаги такива скандали са се разразявали преди избори. От тези политически послания и атаки никой не мисли за хората, които работят за България и за националната сигурност, каза той и подчерта, че обвинените за подслушванията са достойни служители.

Според Цветанов в политическата кампания било практика да се изнасят всички скандали и навън, извън пределите на страната. Той нападна и медиите, които избирателно цитирали доклада на Държавния департамент на САЩ, и написали тенденциозни заглавия. „В доклада на Държавния департамент за специалните разузнавателни средства пише, че по информация на неправителствените организации се предполага, че може да има конвенционално приложение на СРС-та за събиране на информация. Това е твърдение на НПО-тата, а е известно, че някои от тях влязоха в политически формации и заеха ръководни постове. Заглавията в медиите направиха погрешни внушения, които не отговарят на истината за съдържанието на доклада и не са коректни.

Никой не обърна внимание на успешните операции срещу наркотрафика и волята на нашето правителство“, каза Цветанов. В призива на Сергей Станишев избирателите да гласуват за всички регистрирани за участие във вота партии без ГЕРБ, Цветанов прозря „немотивиран лидер, който знае, че ще загуби, че няма да победи, защото няма платформата и политическите послания, и затова се вкара в този сценарий, който се генерира в публичното пространство“.

Бившият вътрешен министър не е чел анонимния сигнал и не знае кой е човекът, който го е предоставил на „Позитано“, стана ясно от отговора му.

#Цветан Цветанов #избори #медии #Сергей Станишев #ГЕРБ #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници