„Атака“: Марин Райков да подаде оставка заради турската карта

„Атака“: Марин Райков да подаде оставка заради турската карта
Волен Сидеров обвини премиера Марин Райков, че работи за турските интереси. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров поиска оставката на премиера Марин Райков заради позицията му за публикуваната в турския вестник „Милиет“ карта на „Нова Турция“, в която влиза част от Югоизточна България.

В съобщение до медиите Сидеров нарича министър-председателя „туркофил“ и настоява Райков да напусне поста си заради отказа му да предприеме „мерки по повод на публикувани географски карти в турската преса, които илюстрират части от България като територии, принадлежащи на държавата Турция“, съобщава „24 часа“.

По повод публикуваната в турския вестник карта Райков коментира, че смята картата за скандална и „дори незаслужаваща коментара на един министър-председател, единствено и само неговото презрение“.

„Вие не осъдихте тези недопустими провокации от страна на турската държава, което доказва еднозначно, че работите за турските интереси и нямате нищо против Турция да завзема суверенни части от България“, се казва в разпространеното до медиите писмо.

„Недопустимо е туркофил да ръководи България, макар и временно. Недопустимо е министър-председателят на България да позволява и да отминава без реакция откровени и скандални провокации към нацията ни и към държавността ни. Вие дължите извинение на българския народ, че за пореден път предадохте интересите му. Вие, който сте национален предател, трябва да подадете оставката си незабавно“, заявява Сидеров.

#Марин Райков #Волен Сидеров #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници