Доставките на смартфони изпревариха тези на обикновените телефони

Доставките на смартфони изпревариха тези на обикновените телефони
A A+ A++ A

За пръв път през това тримесечие доставените смартфони са повече от реализираните обикновени телефони. Това посочват данните от ново проучване на IDC за пазара на мобилни телефони през първите три месеца на тази година. През периода от заводите са излезли 416 милиона телефона като от тях 216 милиона са умни, което им отрежда 51,6% от общия брой. Прави впечатление издигането на китайските компании и влизането и в топ 5 на производителите на смартфони. Huawei и ZTE са съответно на 4 и 5 място, измествайки BlackBerry, Sony и Nokia.

Samsung увеличава преднината си пред Apple при смартфоните и през тримесечието е имала 32,7% от пазара със 70,7 милиона доставени смартфона. Американците са със 17,3% и 37,4 милиона телефона пред LG с 4,8% от пазара и 10,3 милиона устройства. Корейците, които отчитат най-голям годишен ръст, имат много малка преднина пред Huawei, които са с 4,6% от пазара и 9,9 милиона доставени смартфона.

Samsung и Nokia продължават да доминират продажбите що се отнася до общ брой доставени телефони. Корейците са увеличили пазарния си дял до 27,5% с доставените 115 милиона телефона, докато Nokia е намалила своя до 14,8% с доставки на 61,9 милиона устройства. Следват Apple с 8,9% от пазара, LG с 3,7% и ZTE с 3,2%.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници