AMD евентуално ще прави и ARM процесори

AMD евентуално ще прави и ARM процесори
A A+ A++ A

Лошите финансови резултати в последно време очевидно са принудили AMD да предприеме революционна за компанията стъпка. В изявление пред Forbes вицепрезидентът на AMD и главен мениджър на звеното Embedded Solutions Арун Иенгар е обявил, че новата стратегия на компанията по някое време предвижда и намеса на пазара на ARM процесори.

Вероятно това е новата продуктова линия G-Series A, която е част от семейство от процесори за вграждане в индустриални таблети, автомобили и други устройства, които не предполагат опция за ъпгрейд на основния чип от потребителите. Процесорите могат да бъдат комбинирани с графичен ускорител Radeon за паралелни изчисления и в крайна сметка да имат по-малко от една трета от енергопотреблението на аналозите си с x86 архитектура (G-Series X).

Според Иенгар в крайна сметка AMD ще включи ARM архитектурата в портфолиото си наред с традиционните x86 процесори. За момента Иенгар е отказал да се ангажира с конкретни срокове около пускането на ARM базирани продукти, но това време очевидно наближава, особено като се има предвид, че в началото на годината AMD привлече Чарлс Матар от Qualcomm и го назначи за вицепрезидент на отдела System-On-A-Chip.

http://www.forbes.com/sites/sharifsakr/2013/04/23/amd-to-reduce-reliance-on-pc-market-by-2016-sell-new-arm-based-chips/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници