БСП: Съдебната ни система е на колене пред ГЕРБ

БСП: Съдебната ни система е на колене пред ГЕРБ
A A+ A++ A

От последния скандален запис на разговор между Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов става повече от ясно, че се нарушава основен конституционен принцип – този на разделението на властите, а властта се използва за партийна употреба от ПП ГЕРБ. Съдебната ни система е поставена на колене пред партия ГЕРБ, заявяват от БСП в декларация, разпространена до медиите от пресцентъра на партията.

„Затова цялата истина за незаконното подслушване трябва да бъде изяснена. Прокуратурата би следвало да се самосезира за поне няколко престъпления - възпрепятстване на наказателно преследване, търговия с влияние, изнасяне на класифицирана информация, злоупотреба с европейски средства, незаконно подслушване“, смятат социалистите.

„Очевидно Николай Кокинов е събрал и остатъците от достойнство, които има, и поне с подаването на оставката си изпревари това, което щеше да се случи във ВСС. Всеки юрист е потресен от съдържанието на тези записи. Позицията на Бойко Борисов, че не е чел, не е чул записите, наистина не издържа и ще се наложи първо пред прокуратурата, а след това и пред обществото да даде обяснение за това, което всички чуха“, се казва още в декларацията на БСП.

„Абсурдни са опитите на главния секретар на МВР да неглижира случващото се и да участва в кризисния пиар, който ГЕРБ си организира. Това е доказателство, че сегашното ръководство на МВР има една-единствена задача – да потули скандала, да замете следите в МВР и да участва в употребата на силовото ведомство за целите на предизборната кампания.
Нека да не си затваряме очите пред факта, че цялото МВР е впрегнато да прави изборите на ГЕРБ, вместо да играе превантивна роля по отношение на опитите да се купуват гласове и да се манипулират изборите“, призовават социалистите.

„Най-големият проблем за честността на предстоящия вот е страхът. МВР се превръща в един от инструментите за всяване на страх в обикновените граждани. На какво основание и по какви правила бившият вътрешен министър Цветан Цветанов обикаля предизборни прояви с десетки бодигардове и целия кадрови състав на съответното РПУ, на чиято територия се намира? Целта е прозрачна, тя е да се плашат хората, да се натискат и по този начин да се осигурява резултат за ГЕРБ“, категорични са от БСП.

#Николай Кокинов #Мирослав Найденов #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #скандал #подслушване #запис #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници