Нови правила за СРС-тата до дни

Нови правила за СРС-тата до дни
Премиерът Марин Райков, главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Петя Първанова дадоха пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До дни заповедта за нови правила за използване на СРС-та ще бъде факт, обявиха в съвместно изявление главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Петя Първанова и премиерът Марин Райков.

Така на практика властите официално признаха, че досега не е имало правила за използването на специални разузнавателни средства, предаде Нова телевизия.

„Какво точно пише в проекта на МВР и предложенията на прокуратурата, не стана ясно, тъй като част от информацията е класифицирана“, обясни Цацаров.

Очаква се до дни проекто-предложението да бъде представено на президента, за да може така да бъде придвижено до Народното събрание, когато то бъде съставено.

„Всеки гражданин има право на това да не бъде подслушван. Този тип практики са недопустими. В конкретния случай жертва на подобни практики е станал бившият премиер“, коментира премиерът  Райков.

#Сотир Цацаров #Петя Първанова #Марин Райков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници