Марин Райков: Въпреки калта на политическите интриги, България ще пребъде

Марин Райков: Въпреки калта на политическите интриги, България ще пребъде
Според Марин Райков България ще пребъде. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

"Независимо от калта на политическите интриги, България ще пребъде", каза служебният премиер Марин Райков в словото си за отбелязването на 137-ата годишнина от Априлското въстание в четвъртък.

„Да си повярваме и потърсим героите, които могат да ни водят достойно”, призова в словото си премиерът, цитиран от "Дарик".

Той напомни, че „всеки, който проповядва това, че историята и политическата свобода се диктуват от волята и поведението на значимите в международната политика, трябва да се върне към усилията на Българския революционен централен комитет”.

"Всеки, който проповядва, че историческата ни съдба се диктува от Великите сили, трябва да се върне към саможертвата на апостолите и да си припомня смелостта на българите", заяви премиерът. Той припомни, че българите са освободили сами Копривщица, Перущица, Батак, Илинден. Това е направил нашият подвиг още по-голям.

В Копривщица продължава традиционната театрална възстановка на събитията около Априлското въстание, в която участват над 130 самодейци от цялата страна.

#Марин Райков #Копривщица #Батак

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници