Орешарски: Държавата да стане изряден платец

Орешарски: Държавата да стане изряден платец
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатът за премиер на БСП Пламен Орешарски зае позицията, че няма правителство, което да върне икономическия растеж от 6-7% с едно щракване на пръстите, но има неотложни мерки, които трябва да заработят максимално бързо след изборите на 12 май, предаде bTV.

Той коментира икономическите перспективи пред България по време на среща с бизнеса в Смолян, цитиран от пресцентъра на Коалиция за България.

Орешарски изрази мнението, че бизнесклиматът не изисква ресурс, а целенасоченост в политиките и е нужно да се спрат административно-силовите способи, за да има усилия за по-добра събираемост на приходите.

„Спешно държавата трябва да стане изрядна в плащанията, включително и на местно ниво", обясни Орешарски.

Той заяви, че дори само тези мерки ще дадат по-голямо спокойствие за правене на бизнес и ще се отразят в покачване на заетостта.

Бившият министър на финансите посочи като приоритет стартирането на амбициозна програма за реиндустриализация, което е дългосрочна цел за няколко десетилетия.

„Следващото правителство трябва да постига максимален консенсус, за да се смекчи накъсаното развитие на всеки четири години и това е изключително важно".

#Пламен Орешарски #БСП #избори #политика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници