Петър Москов: Гласуването от страх е отмъщение за миналото

Петър Москов: Гласуването от страх е отмъщение за миналото
Петър Москов Снимка: БСП
A A+ A++ A

В България много често се гласува от страх – от страх за работата си, от страх за близките си, или от страх да не дойдат другите, които са разказани като ужасяващи. Гласуването от страх, гласуването "срещу", е все едно да гласуваш за бъдещето си като отмъщение за миналото си. Това не е умно. Това каза пред БГНЕС д-р Петър Москов, кандидат-депутат от листата на ДСБ-БДФ, по време на турнир по игра на джаги, организиран от партията му.

Аз не съм тук, за да убеждавам и да правя политическа агитация, това е разумният начин да говорим спокойно в естествената среда, обясни Москов. Когато политиците вкарват хората в среда, в която им говорят от трибуната надолу и ги облъчват със страхове, този разговор не стига до никога, добави лекарят.

Когато дойде предизборна кампания изведнъж тези, които хората с погнуса наричат политици, започват придобиват пластмасов вид и да говорят заучени изречения от телевизия и радио, като целта е да се насади страх за бъдещето, каза още Москов. "Моето ежедневие, ежедневието на всички други млади хора не минава през насаждане на страх, а оптимизъм за бъдещето", заяви той. Тефлонови лица, които не смеят да излязат на улицата, не могат да събудят доверие, надежда за бъдещето, категоричен бе Москов.

Политика, основна на страхове и зомбиране, е грешна политика, тя на моето поколение нищо не говори, продължи кандидат-депутатът. Посланието на политика към неговите противници и съотборници в играта на джаги, а и не само към тях, бе съвсем просто - човек трябва да прави разумните неща, когато направиш разумните неща, идва и добрия резултат. "Между това да изградиш стратегия на игра и това да си позволиш да направиш политически избор, има общи неща – резултатът засяга теб конкретно, в единия случай губиш в играта, а в другия може да загубиш бъдещето си, и това на децата ти при лош избори", добави Москов.

Гледах вчера едно поредно минаване на господата Борисов и Цветанов, около тях имаше кохорта от псевдоцивилни хора, на които им се подаваха пистолетите от кръста, припомни си лекарят. За да си политик ти да може да можеш да говориш с хората, припомни той. "Когато между теб и хората е нужна охрана, ти не си политик, ти си нещо друго. Остава само Вагнер, Нюрнберг и малко пушек, преди да излезеш на сцената, това не е политика, това е друго нещо", предупреди Москов.

Но Господ да ги пази тях, иначе за мен изборната кампания е всъщност информационна кампания, продължи той. "За мен тя наистина е някакъв празни, за да мога аз да говоря с хора и да разказвам неща, в които съм убеден. Всичко останало е пластмасово, основано на други ценности, не на надеждата", повтори кандидат-депутатът.
Ние сме в навечерието на Великден, този празник е нещо дълбоко лично, аз не искам да навлизам с политическото си лице в личния празник на хората, каза още Москов. Но този празник всъщност е надеждата, че постоянството, че увереността, че човешката добрина може да ни спаси, добави политикът.

#Петър Москов #ДСБ #избори #политика #ГЕРБ #Бойко Борисов #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници