Обвинение срещу Цветанов поиска лидерът на ДПС

Обвинение срещу Цветанов поиска лидерът на ДПС
A A+ A++ A

Скандалът с незаконните, аз обаче говоря вече за законните подслушвания като истинското чудовище на българската демокрация, както и да се развие, трябва да има един единствен неизбежен край - повдигнато обвинение за извършени тежки престъпления по Закона за специалните разузнавателни средства срещу бившия вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, заяви председателят на ДПС Лютви Местан, предаде радио „Фокус”-Шумен.

Ако има основания да се повдигнати обвинения срещу редови полицаи, то основанията г-н Цветанов да бъде подведен реално под съдебна отговорност би трябвало да са в пъти по-големи.

Лютви Местан призова Цветан Цветанов да се откаже от имунитета си и да улесни прокуратурата да проведе едно реално, обективно, пълно разследване за отговорността му за скандала с подслушванията – незаконни и законни. Лидерът на ДПС обаче предупреди, че големият проблем на Цветан Цветанов няма да бъде скандалът със СРС-тата, а разкритията на Иван Петров от Хасково, който неотдавна в интервю го е посочил като политически покровител на лица, занимаващи се с източване на ДДС и контрабанда.

Лютви Местан каза още, че това което излиза по скандала с подслушванията става по начин, към който ДПС няма отношение. Компроматите не са стил на предизборната кампания на ДПС, бе категоричен Местан. Но, ако става въпрос за разкрития, а не за компромати, ако става въпрос за реални факти, чрез които властта е уличена в извършване на тежки престъпления, в това число и корупция, политическите сили не могат да останат безучастни.

„На базата на един обективен анализ мога само да потвърдя тезата си, че според мен, още не е отприщен бентът на разкритията. Предстоят още разкрития и проблемът на ГЕРБ е, че те няма да дойдат от опозицията, а от вътре, защото просто по този начин е структурирана тази партия. Огромна част са вътрешни разкрития на ГЕРБ, но по онова, което придоби публичност, аз не бих приел думата компромат”, заяви Лютви Местан.

#ДПС #Лютви Местан #избори #политика #подслушване #компромат #обвинение #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници