Джон Кери обсъжда с Путин проблемите в Сирия

Джон Кери обсъжда с Путин проблемите в Сирия
Джон Кери простигна в Москва за първи път. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавният секретар на САЩ Джон Кери ще обсъди с президента на Русия Владимир Путин проблемите в Сирия, информират световните агенции.

Кери пристигна в Москва във вторник. Това е първото официално посещение на Джон Кери в Руската федерация като ръководител на американската дипломация, съобщи Нова телевизия.

Русия е един от най-сериозните поддръжници на режима на президента на Сирия Башар Асад. Говорители на САЩ твърдят, че Кери ще се опита да промени мнението на Москва заради желанието на американците да въоръжат сирийските бунтовници, както и заради доказателствата, че силите на Асад използват химическо оръжие.

В понеделник Путин е разговарял по телефона с израелския премиер Бенямин Нетаняху, съобщи АФП, позовавайки се на съобщение от Кремъл. Двамата са обсъдили сирийския конфликт, след като Израел предприе въздушни удари в Сирия през почивните дни.

Точно година след началото на третия президентски мандат на Путин, Джон Кери ще разговаря с него освен за Сирия и за Северна Корея, Афганистан и други двустранни и международни въпроси, стана ясно от съобщение на Държавния департамент.

Визитата е една от най-деликатните след влошаването на отношенията между Вашингтон и Москва през миналата година, отбелязва Франс прес.

#Джон Кери #Владимир Путин #Башар Асад #Сирия #САЩ #Москва #Афганистан #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници