Марин Райков: Трябва да подготвим кадри за българското председателство на ЕС

Марин Райков: Трябва да подготвим кадри за българското председателство на ЕС
Премиерът помоли всяко от министерствата, което има свои представители в постоянното представителство, да разработи собствена програма и собствена визия относно начина, по който ще формира кадри за 2018 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Подготовката на кадри за българското председателство на ЕС трябва да започне максимално бързо, тъй като в момента те са твърде недостатъчни като бройка, заяви служебният премиер Марин Райков на първото след празниците правителствено заседание.

Председателството на България на ЕС ще бъде през 2018 г.

„На пръв поглед става дума за събитие, което е отдалечено във времето, но аз се страхувам, че започваме да губим темпо като държава“, изтъкна премиерът Райков пред министрите и добави, че България има амбицията да реализира успешно председателство.

Според премиера министерствата, които имат кадри в Брюксел, трябва да започнат тяхната ротация максимално динамично, за да може да се увеличи броят на тези с натрупана експертиза и умения, както и да са наясно с механизмите, по които функционират европейските институции.

„Ротирането на нашите служители в постоянното представителство е от съществено значение“, смята Райков.

Той помоли всяко от министерствата, което има свои представители в постоянното представителство, да разработи собствена програма и собствена визия относно начина, по който ще формира кадри за 2018 г.

#Марин Райков #България #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници