Димчо Михалевски: Започваме със спасителен план за най-уязвимите

Димчо Михалевски: Започваме със спасителен план за най-уязвимите
В националната и регионалната платформи на Коалиция за България ние се ангажираме да намалим поне с 50% младежката безработица и да гарантираме устойчиви доходи, заяви Михалевски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България се нуждае от спасителен план за най-уязвимите и ние ще започнем незабавно с  изпълнението му. Това заяви в телевизионен дебат по БНТ Димчо Михалевски, водач на листата на Коалиция за България във ІІ МИР Бургас.

Той коментира изявления на жители на морския град, които са поставили като най-важни за избора им на 12 май предлаганата социалната политика, отношението към пенсионерите и подрастващото поколение. За да има добра социална политика, първо, трябва да има работеща икономика, каквато в момента няма, защото ГЕРБ я смаза, заяви социалистът.

Първите действия на Коалиция за България ще бъдат насочени към даване на свобода на бизнеса и едновременно стимулиране на потреблението на хората и инвестиционното потребление. Без тези две действия няма как да се генерират ресурси за каквато и да е социална политика и политика на развитието, каза Михалевски.

Ние ще върнем приходите на държавата, които ГЕРБ не искаше да събира. Те са много важен ресурс за обезпечаване на социалната политика на България, заяви водачът на листата на социалистите в Бургас. Програмата на Коалиция за България предвижда освобождаване от данък на получаващите минимална работна заплата и запазване на същото данъчно ниво за огромното мнозинство от работещите български граждани, които са около 2 милиона, и запазване на корпоративния данък.

Михалевски припомни, че през 4-годишното си управление ГЕРБ вдигна много от данъците и въведе дори данък върху лихвите, който БСП ще отмени незабавно. Младите хора ще бъдат във фокуса на управлението ни не само защото председателят на ПЕС и лидер на българските социалисти г-н Сергей Станишев беше водещ в инициативата в ЕС да се въведе т.нар. младежка гаранция и тя вече е факт със 6 млрд.евро.

В националната и регионалната платформи на Коалиция за България ние се ангажираме да намалим поне с 50% младежката безработица и да гарантираме устойчиви доходи, заяви Михалевски. Защото, без да имат добро образование, достатъчни доходи и стабилна работа, младите хора нито ще останат в държавата ни, нито ще могат да създадат бъдещото поколение, от което България има огромна нужда. Коалиция за България предвижда още няколко конкретни стъпки - привличане на високотехнологичните инвестиции в страната, цялостна реформа в професионалното образование, което днес не може да произвежда кадрите, необходими за такива инвестиции.

В България в последните 4 години обедняването надмина познатите рамки и предели, бяха единодушни участниците в дебата с изключение на ГЕРБ. Хората излязоха на улицата, защото през последната година държавата изхарчи над 5 млрд. лв. повече от предишните години, а хората станаха по-бедни.

Забогатяха монополите. България не е асфалти, не са тролейбуси, не са пречиствателни станции, защото това е задължение на което и да е правителство и на европейската солидарност, която всички сме извоювали в годините назад. Не трябва да забравяме, че хората са главната цел, да можем заедно да извървим бъдните дни и да създадем едно можещо достойно поколение, каза в заключение Димчо Михалевски.

#избори #Димчо Михалевски #Коалиция за България #безработица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници