Орешарски: Радвам се, че се заговори за програмен кабинет

Орешарски: Радвам се, че се заговори за програмен кабинет
Разчитаме на създаването на предпоставки извън партия ГЕРБ за програма за спасяване на страната, обяви Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Радвам се, че лидери и на други политически партии говорят напоследък за програмно правителство. Ние разчитаме на създаването на предпоставки извън партия ГЕРБ за програма за спасяване на страната", обяви кандидатът за премиер на БСП Пламен Орешарски, цитиран от „Стандарт".

Запитан за комисията за досиетата, той призна, че не е неин привърженик особено по отношение на изваждане на досиетата на външното разузнаване.

„В някаква степен считам това за предателство спрямо националните интереси", посочи Орешарски.

„Смятам че не е реално повдигане на темата за 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй", но по отношение на АЕЦ "Белене" се надявам на продължаване на преговорите и подновяване на строителството й. Защото в другия случай ще трябва да платим голяма част от централата, без да я има", каза още водачът на листата на БСП във Варна.

Той посочи, че последните четири години са били доста тежки за развитието на икономиката и че правителството успя да задълбочи влиянието на глобалната криза у нас, като по думите му резултатите са увеличена безработица и намалени доходи.

Според него ако първите две години на управление на ГЕРБ са се разминали без скандали, това се дължи на наследените сериозни резерви от предишните управления.

Лидерът на БСП Сергей Станишев също се обяви за програмно правителство, като посочи, че партията му ще бъде гарант за евентуален програмен кабинет, съобщи БГНЕС.

#Пламен Орешарски #АЕЦ "Белене" #АЕЦ "Козлодуй" #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници