ЕНП не иска ЕП да се намесва в подслушванията в България

ЕНП не иска ЕП да се намесва в подслушванията в България
Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП реши да включи в дневния ред на следващо свое заседание разискването на въпроса с подслушванията у нас. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Евродепутатът Вероник Матийо от групата на ЕНП е препоръчала Европарламентът да не се намесва в случая с подслушванията в България, тъй като по въпроса текат следствени действия и липсва окончателно становище на прокуратурата, се посочва в прессъобщение на ЕНП.

По думите й именно по тази причина Европейската комисия се е въздържала да вземе позиция, съобщи „Фокус"

Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на ЕП реши да включи в дневния ред на следващо свое заседание разискването на въпроса с подслушванията у нас.

Засега не е ясно точно на кое от следващите заседания въпросът ще бъде подложен на обсъждане, но се очаква това да се случи в края на май.

Непосредствено преди гласуването Вероник Матийо, която е и координатор в комисията към ЕП, заяви, че ЕНП не е съгласна с формата на този дебат и не желае парламентарната комисия да се превръща в трибунал.

"По-добре е българското правосъдие да се произнесе, няма да ни стигне мандатът да направим собствено разследване", заяви Матийо.

#ЕНП #ЕП #подслушвания #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници