ГЕРБ: "Свободната" телевизия премина всички граници

ГЕРБ: "Свободната" телевизия премина всички граници
Яйца и чаши летяха в предаването на Николай Бареков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Свободната" телевизия премина всички граници в опитите си да се включи активно в подкрепа на определени политически сили в предизборната кампания, се казва в позиция на ГЕРБ по повод инцидента между водещия на ТВ 7 Николай Бареков и кандидат-депутата от ГЕРБ Доброслав Димитров.

След като Димитров беше замерян с яйца по време на предаване на ТВ7, кандидат-депутатът хвърли часа по Бареков с думите "Ти нормален ли си, бе", съобщи „Фокус".

Бареков отвърна с думите: "Ненормален съм и капут, ако това е цената да застана на ваша страна. Аз го направих. Направи го и телевизията, която представлявам", каза той.

„Още днес ще подам сигнал до МВР и до прокуратурата. До дупка ще го съдя", закани се журналистът на кандидат-депутата от ГЕРБ.

"Моралът на "свободния" журналист е нравствена категория, която няма как да си купиш, нито да откраднеш от някого. Внимателно следим изявите му в последния месец, и това, което практикува, силно се различава от понятието журналистика. Не сме сигурни във формата, затова няма да го класифицираме. Това, в което сме сигурни обаче, е че отвсякъде лъха единствено и само на желание за популярност, но в крайна сметка сребролюбието все още не е забранено със закон", се посочва още в позицията на ГЕРБ.

„ГЕРБ заявява категорично обаче, че от този момент нататък абсолютно свободно прекратява медийните си участия в "свободната" телевизия и категорично отказваме да участваме в зле режисирания сценарий на "свободния" журналист в подкрепата на "свободната" българска опозиция", посочват от партията.

„Очевидно "свободният" журналист е неспособен да осигури и организира свободното протичане на разговора в своите предавания. Благодарим на "свободната" телевизия, за това, че сама опроверга себе си и доказа, че се самоцензурира според интересите си", се казва в съобщението.

#Доброслав Димитров #Николай Бареков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници