Борисов: Хората вече не ги е страх

Борисов: Хората вече не ги е страх
Бойко Борисов сред симпатизанти на ГЕРБ в Разград Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

Колкото и да има воля човек, когато живее в най-тежкото време за Европа и света, всяка доза непремерен оптимизъм е пагубна за една нация. В следващите няколко години, за съжаление, нищо добро няма да се случи в Европа. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред близо 7000 души в Разград, съобщиха от пресцентъра на партията. Той посочи, че когато е идвал в Разград, винаги е откривал нещо – завод, болница, спортна база, пътища.

Това не беше никак лесно, защото ние заварихме спрени абсолютно всички фондове за България в Европейския съюз, нямаше нито една работеща програма, коментира Борисов. Той припомни, че към днешна дата нямаме нито едно загубено евро, милиарди усвоява българският народ от ЕС и допълни, че за следващия програмен период са договорени 25 млрд. евро от правителството на ГЕРБ.

„Хората вече не ги е страх, те са прогледнали. Виждат че църквите, катедралите, които строим, са редом до джамиите. Не сме бутнали джамия, не сме изгонили никой. Премиерът на Турция Ердоган ми се обади, за да ми пожелае успех и да ми каже, че иска да работим отново заедно за добруването на двата народа. С кого ви плашат“, заяви Бойко Борисов.

„Чувам колеги лидери да говорят за програмно правителство. Как ще се прави програмно правителство като Станишев казва ще се строи „Белене“, Лютви Местан казва, че е против „Белене“. Станишев казва да се вдигнат данъците, ДПС казват да не се вдигат данъците. Те дори помежду си си бият тезите. ГЕРБ казва да се усвояват максимално еврофондове, да идват инвеститори, да работи икономиката“, коментира председателят на ПП ГЕРБ. Той заяви, че езикът на омразата, на конфронтацията, не трябва да минава тези граници, които преминават всички партии.

„На кой митинг сме отишли ние, къде сме се държали лошо, къде сме провокирали някой, за кой сме издали компромат, кого набедихме или обидихме – никого. Показваме само направеното от ГЕРБ“, посочи Борисов. „На 12 май едни ще се радват, едни ще плачат, няма значение - на 13 май трябва да работи държавата“, допълни още председателят на ПП ГЕРБ.

В американската преса пише, че единственото правителство, което е успяло да премахне посредниците при газа и с 20% да намали цената на газа, е правителството на ГЕРБ, заяви Борисов. Той бе категоричен, че ГЕРБ ще продължи да строи пречиствателни станции, площади, магистрали. „Ако нямахме вашата морална подкрепа, нямаше да се справим. В листата ни няма пришълци като в БСП - всички са от Разград“, коментира Борисов.

Заместник–председателят на партията Цветан Цветанов посочи, че за първи път в Разград има толкова пълен площад. „Това е добър атестат за това, което ГЕРБ ще постигне като резултат. Днес посетих село Беловец, хората ни посрещнаха с питка, сол и мед. Имаше представители от три етноса с носии на българските християни, на българските мюсюлмани, на българските роми – това е моделът за етническа толерантност. Това е моделът, които има в ГЕРБ. Единственото, което поискаха, е да им бъдат закупени нови носии, които да поддържат традицията и да съхранят историята. Тези носии ще бъдат закупени от ПП ГЕРБ за българските християни, мюсюлмани и роми“, заяви заместник-председателят и председател на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Това е силата и това не могат да ни простят представителите от ДПС“, коментира Цветанов. По думите му Разград може да се гордее с отбора, с който ГЕРБ ще участва на изборите, защото това са местни хора, които познават проблемите в областта. Заместник-председателят на партията посочи, че тези избори са минали под логото на опозицията – компромати и омраза. „ПП ГЕРБ не е за омраза и компромати. Важно е какво се случва след 12 май, тогава България ще се нуждае от стабилно правителство, което ще носи политическа отговорност“, допълни още Цветан Цветанов.

#Бойко Борисов #избори #ГЕРБ #Цветан Цветанов #Разград #БСП #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници