„Алфа Рисърч“: Ниска избирателна активност може да сближи резултатите на ГЕРБ и БСП

„Алфа Рисърч“: Ниска избирателна активност може да сближи резултатите на ГЕРБ и БСП
Според Петрова след скандалите избирателите все повече се разколебават да гласуват. Снимка: plovdiv-online.com
A A+ A++ A

 

Ако избирателната активност спадне, можем да бъдем свидетели на голямо сближаване на резултатите на двете водещи партии - БСП и ГЕРБ“, обясни пред БНР социологът от „Алфа Рисърч“ Геновева Петрова.

Според нея след скандалите избирателите все повече се разколебават да гласуват.

„Колебанието беше тенденция от самото начало на предизборната кампания. Твърде възможно е да бъде по-ниска, отколкото на предишни парламентарни избори“, заяви Петрова.

Кампаниите обикновено влияят на по-слабите привърженици и на решението им да подкрепят определена партия, докато твърдите ядра на партиите стоят устойчиво и върху тях няма силно влияние.

„Не се роди стабилен политически субект около протестиращите. Протестният вот беше разпилян между много политически субекти, които няма да могат да минат бариерата за влизане в парламента“, каза социологът.

„Част от политическите представители подкрепят идеята за програмно правителство. Трудно ми е да преценя дали може да се стигне до това. Но ще бъде много трудно да се състави каквото и да било правителство, ако резултатите от вота съвпадат с проучванията“, коментира Геновева Петрова.

#БСП #ГЕРБ #избори #Геновева Петрова #Алфа рисърч

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници