Кибератака срещу сайтовете на холандското правителство

Кибератака срещу сайтовете на холандското правителство
A A+ A++ A

Сайтовете на холандското правителство, което обединява и сайтовете на всички министерства, са подложени на кибератака, съобщиха от институцията. „Сайтовете на правителството са мишена на DDOS атака от около 20 ч. вчера“, заяви говорителят на кабинета Роберт Вестер, цитиран от БГНЕС. Кибератаката се извършва под формата на „отказ от услуга“ (DDOS) и се изразява в много голям брой искания за нежелани линкове, които в крайна сметка блокират сайта.

Атаката започнала снощи и сайтовете бяха недостъпни вечерта, но през нощта бяха възстановени. Атаката обаче продължава и в момента и тази сутрин достъпът до сайтовете беше затруднен. „Първо трябва да се уверим, че всичко отново функционира и след това ще проучим възможността да заведем иск предвид броя на атаките от този тип в страната от известно време“, допълни Вестер.

От няколко седмици в Холандия се извършват множество DDOS атаки, най-вече срещу официални служби и банки. В края на април близо 10 милиона холандци бяха лишени от използването на официалния си електронен подпис, който позволява плащането на данъците онлайн. Интернет платформата на компанията Ай Ен Джи също беше недостъпна в продължение на няколко часа в началото на април заради атака, както и сайтът на авиокомпанията Ка Ел Ем.

#блокиране #сайтове #правителство #Холандия #кибератака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници