Местан: На мен ми мирише на прокуратура

Местан: На мен ми мирише на прокуратура
Лютви Местан пред симпатизанти в Черноочене Снимка: ДПС
A A+ A++ A

Идва време за реална и истинска демокрация, ново управление без ГЕРБ, експертно правителство, подкрепено от повече партии, които ще се обединят около националните приоритети. Това заяви на предизборен митинг в Черноочене лидерът на ДПС Лютви Местан, съобщиха от ДПС.

Той припомни думите на почетния председател на партията д-р Ахмед Доган отпреди две години, когато на митинг в Джебел бе заявил, че управлението на ГЕРБ е провалено и че мирише на предсрочни избори. Тогава един бабаит - министър на културата, го репликира. „Сега обаче на мен ми мирише на прокуратура“, каза Местан.

Лидерът на движението още веднъж подчерта, че без ДПС не е възможно съставянето на стабилно правителство.
„Ние не губим почва под краката си, защото имаме подкрепата на едни истински демократи, български граждани, които са разбрали, че възстановяването на демокрацията е в наши ръце“, констатира той. Според Местан Бойко Борисов е зависим от партийния си заместник Цветан Цветанов и повтаря пред медиите всяка негова дума.

От ДПС съзряха противопоставяне и омраза заради организирането на митинг от ГЕРБ през същото време на метри от централния площад в Черноочене. „В момента около нас се върти една дама – бивш депутат, сега кандидат за народен представител, и слуша какво говори лидерът на ДПС. Тя трябва да знае, че ние сме отворена партия към всички независимо от техния етнос, религия и култура“, каза Местан.

Той добави, че бившият министър на културата Вежди Рашидов е бил използван от ГЕРБ като „за камуфлаж и своеобразен параван“, за да бъдат изгонени от държавните длъжности над 6000 кадри. В митинга участваха кандидатите за народни представители Ердинч Хайрулла, Мукаддес Налбант и Неджми Али.

#ДПС #Лютви Местан #ГЕРБ #Бойко Борисов #Цветан Цветанов #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници