Станишев: Гласуването за малка партия ще обслужи ГЕРБ

Станишев: Гласуването за малка партия ще обслужи ГЕРБ
Според Станишев няма да има нови предсрочни избори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Протестният вот ще постигне целта си само с бюлетина за БСП, а гласуването за всяка малка партия в крайна сметка ще обслужи само интересите на ГЕРБ.“

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в сутрешния блок на бТВ в четвъртък.

„Повечето от 45-те партии, който ще участват във вота, не се борят да прескочат 4-процентната бариера за влизане в Народното събрание, а 1-процентната за субсидия. Единственият полезен ход и действие е гласуването за БСП“, категоричен бе председателят на партията, а после призна, че „много хора имат основания да не харесват левицата“.

Станишев подчерта и колко е важно протестният вот да не бъде разпилян.

„Не сме водили разговори за коалиции, защото не е ясно кой каква подкрепа ще получи. Българинът ще каже тежката си дума на изборите“, категоричен бе лидерът на социалистите. И добави: „Който мисли демократично, не мисли за коалиция с ГЕРБ“.

По думите му създаването на 250 000 работни места, което е основна цел в предизборната платформа на БСП, е не само реалистична, но и недостатъчна цел, предвид наследството, завещано от ГЕРБ.

„Готови сме да водим диалог със всички, защото през последните четири години нямаше диалог, а командване. Трябва да спасим България от една групировка, а не партия, която 4 г. управляваше задкулисно. Тези хора се занимаваха само с това да се подслушват“, продължи Сергей Станишев с поглед към управлението на ГЕРБ.

В заключение той изрази увереност, че правителство ще бъде съставено след 12 май и няма да се стигне до нови предсрочни избори.

„Всяка политическа криза е на гърба на хората. Всеки трябва да поеме отговорността си след избора на хората“, каза той.

#БСП #ГЕРБ #България #Сергей Станишев #Избори 2013

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници