Михаил Константинов: Лакомията на новоизбраните депутати е силен стабилизиращ фактор

Михаил Константинов: Лакомията на новоизбраните депутати е силен стабилизиращ фактор
Михаил Константинов Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Българите са забележително изобретателни в нарушаването на всякакви закони, в това число и на Изборния кодекс. Но все пак на парламентарни избори „цената“ на 1 мандат е към 15-16 хиляди гласа. Ако дадете по 100 лв. за глас, 1 мандат ще ви излезе милион и половина. Не знам дали си струва. По-евтино е да си купите готов избран депутат, коментира математикът Михаил Константинов.

„Програмното правителство е нонсенс. Такова понятие в правния мир на Република България няма. Първо, всяко правителство е програмно, доколкото има някаква програма (това, че не я изпълнява, е друг въпрос). И второ, всяко правителство или е излъчено от парламента с мандата на някоя парламентарна сила, или е служебно, назначено от президента. Не мога да разбера някои хора у нас наистина ли не са чели конституцията? Ми да я прочетат, има я в нета“, казва експертът в интервю за „24 часа“.

Според него лакомията на новоизбраните депутати е силен стабилизиращ фактор.

„Още помним как официално се искаха милиони за включване в листите на някои партии – членки на ЕНП. Ако си дал милиони за тази цел, първо ще искаш да си ги избиеш, а после и да поспечелиш малко. Това иска време и тежък труд.  Депутатските милиони не се правят лесно, а с кръв, пот и сълзи според сполучливото определение на Чърчил“, коментира още той.

Според Константинов политически трупове ще се появят, когато се публикуват офшорните сметки с неплатени данъци в особено големи размери на някои български политици и техните спътници в живота.

#Михаил Константинов #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници