Борисов: ДПС щели да ни изметат! Така ли се метат толкова много българи?

Борисов: ДПС щели да ни изметат! Така ли се метат толкова много българи?
Бойко Борисов на предизборно събрание в Летния театър в Бургас Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

Станишев казва - ще вдигаме данъците, Орешарски казва – няма. Единият казва „ще строя Белене“, другият – „няма“. На тях това им е тактиката, да размиват отговорността. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Бургас по време на предизборно събитие, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Не си представям как ще управляват държавата с 20 милиарда лева заем за АЕЦ "Белене". Не си представям къде са излишъците им по 3-4 милиарда лева на година, като един път до Слънчев бряг струва 30-40 милиона лева. Защо не са го направили, след като им е бил приоритет? Защо не са направили магистралите? А ние в най-голямата криза правим пътища, детски площадки, пречиствателни станции, комплекси, Морската градина. Видно е в София и Бургас какво се случва, когато се повтори мандатът на ГЕРБ. Бургас дръпна, защото има втори мандат кмет от ГЕРБ“, подчерта Бойко Борисов. По думите му София и Бургас са градовете, в които най-ярко личи разликата с останалите градове.

„В тези градове ГЕРБ повтори управленския си мандат. Когато станах кмет на София, софиянци мечтаеха да имат околовръстен път, метро, подземни паркинги, паркове, естакади, да има Северна тангента, автомагистрала Люлин. Сега тези мечти са реалност. Когато Димитър Николов стана кмет, тези, които отиваха на почивка и на работа чакаха по 2-3 часа на светофарите в квартал „Меден рудник“. Сега няма такъв проблем, защото изградихме прекрасната естакада. Над 30 години Бургас се е молил за тази естакада и сега я има. Направихме го в най-тежката световна икономическа криза. Няма друг финансист освен Орешарски, който да не признава, че има криза в света“, подчерта Бойко Борисов. Той изрази надежда, че и автомагистрала Тракия ще е готова на 1 юни.

„Когато в София Барозу дойде да открие метрото, каза, че това е най-добрият европейски проект. С кои очи нашите опоненти излизат и казват , „те съсипаха държавата“? С кои очи? Когато дойдохме на власт, бяха им спрели всички еврофондове заради „Батко и братко“, а след като дойдохме ние, потекоха милиони от Европейския съюз. Над 10 милиарда са влезли в българския бизнес. Тръгна и програмата „Конкурентоспособност“, благодарение на Делян Добрев, и по нея няколкостотин милиона влязоха в българския бизнес“, припомни Борисов.

Председателят на ПП ГЕРБ определи като брадата лъжа това, което Орешарски говори в своя клип, че ще създадат 250 000 работни места, а ГЕРБ са закрили 400 000. „На първия ден Орешарскли дойде при мен и заяви, че ни оставят 560 милиона пасив. Ако тези пари ги дадем за заплати, ше има работа за над 400 000 души, но БСП ги бяха дали за „Цанков камък“. С похарчения 1 милиард за „Цанков камък“ можеше да се направят две автомагистрали Тракия или една автомагистрала Хемус. Проектът „Цанков камък“ ще се изплати за 3000 години. Ако с този 1 милиард бяха съфинансирани европроекти, щяха да дойдат 8 милиарда. ДПС щели да ни изметат! Погледнете колко народ има тук, български граждани. Така ли се метат?“, категоричен бе Борисов.

„Костов и Станишев как няма да не се обичат, когато те са правили приватизацията. Ние имаме огромно предимство. Където отида, се вижда това, което сме направили. Милиарди договорени за следващия програмен период. 25 милиарда чисти пари ще дойдат за следващите години. Не изпускайте тези пари, на 12-ти помислете. Как тези партии с по 1,2,3% в това насипно състояние ще направят програма?“, запита председателят на ПП ГЕРБ.

„Станишев иска да вдига данъци, Местан казва да не се вдигат. Волен Сидеров иска да национализира, ДПС казва да не се национализира. Костов не иска Белене, Станишев иска Белене. Волен Сидеров иска Белене, Местан не иска Белене. Какво програмно правителство ще направят, след като нито по финансите, нито по енергетиката, нито по нищо няма как да се разберат. Как ще го направят? Ние сме казали – управляваме сами, носим отговорност. Ако има партии, които искат да носим по този начин отговорност, винаги бих седнал на масата на преговорите“, подчерта Бойко Борисов.

По думите му останалите партии са в консорциум срещу ГЕРБ. „Нали Сидеров беше против австрийските компании, а наеха австрийска компания за стотици хиляди левове да брои гласовете. Защо? 20 години как са броили? На нас на предишните избори кой ни брои гласовете – същите хора“, заяви председателят на ПП ГЕРБ и добави, че след като след 4 години управление, пак се пълнят площадите на събитията на партията и пак ГЕРБ е първа политическа сила, значи партията върви напред.

Бойко Борисов призова да бъде чут гласът на хората, които ще гласуват на 12 май, а не този на най-кресливите, които могат да хвърлят яйца.

„Свидетели сме на безпрецедентна компроматна война, която се води срещу ГЕРБ. Диаметрално противоположни партии от различни европейски семейства се обединиха срещу ГЕРБ. Убеден съм, че компроматите няма да бъдат взети предвид от българските избиратели. За мен е важно, че ПП ГЕРБ не отговори на агресията с агресия и на компроматите с компромати. Проведохме позитивна кампания, в която показахме какво сме направили в първия ни управленски мандат“, заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му е много важно България да има стабилно правителство, за да може да бъдат усвоени 25-те милиарда, които правителството на ПП ГЕРБ договори за следващия програмен период на ЕС. „Нуждаем се от правителство, което да може да носи политическа отговорност“, подчерта Цветанов.

#Бойко Борисов #избори #ГЕРБ #БСП #Сергей Станишев #Пламен Орешарски #ДПС #Атака #Иван Костов #компромати #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници