Връщат зелените площи в Слънчев бряг

Връщат зелените площи в Слънчев бряг
Новият проект трябва да актуализира състоянието на курорта, надхвърлил многократно рамките, за които е проектиран. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Слънчев бряг ще има нов строителен план за първи път от над 10 години, като целта е да се върнат зелените площи, предаде Би Ти Ви.

Новият проект трябва да актуализира състоянието на курорта, надхвърлил многократно рамките, за които е проектиран.

Директорът на Дирекцията за национален строителен надзор, ресорният заместник-министър, полиция, хотелиери и последният архитект на комплекса, изготвил плана за строителство през 2001 г., са обсъждали на среща как зелените площи да се изравнят с бетона, а гледката към плажа, скрита от незаконни обекти, да се покаже пак.

„Слънчев бряг беше заложен като 3-4 звезди комплекс. Сега вече е в 3, даже и по-малко звезди. Изградената инфраструктура поема само може би една трета от броя на леглата. Озеленяването драстично намаля и същевременно се влоши туристическият продукт“," обясни  главният архитект на Слънчев бряг Георги Бакалов.

Комплексът, който приема туристи в пъти повече от заложените 22 000 души претоварва и пречиствателната станция, признаха от екоинспекцията.

#Слънчев бряг #Георги Бакалов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници