Акционери на Nokia нападнаха Стивън Илъп

Акционери на Nokia нападнаха Стивън Илъп
A A+ A++ A

Акционери на Nokia отново нападнаха остро Стивън Илъп в навечерието на общото събрание на компанията и намекнаха, че търпението им вече е на изчерпване. Хану Вартанен примерно обясни недоволството си в съвсем прав текст: "Вие сте добър човек и ръководният екип прави всичко, но съвсем ясно това не е достатъчно. Дали сте наясно, че резултатите са важното нещо? Пътят към ада е покрит с добри намерения. Ако обичате, изберете друг път".

Преди дни акциите на Nokia се търгуваха по 2,72 евро на акция (в момента отново са тръгнали нагоре и са с цена 3,57), а съвсем наскоро финландският пенсионен фонд Ilmarinen, който е вторият по големина акционер, обяви, че ще съкрати с 27% своя дял в компанията. Според Магнус Реле от Greenwich Consulting положението не е розово: "Илъп успя да намали разходите, но не и да увеличи пазарния дял. Може би Nokia трябва да се върне на масата за преговори с Google и да каже, че иска да прави и телефони с Android дори и ако това решение е болезнено. Microsoft имаха своите шансове, но не успяват да тръгнат нагоре".

Според анализатори най-доброто решение за Nokia е да се концентрира върху евтини смартфони или моделите от серията Asha, които предлагат някои функции, които са типични за смартфоните. Това би отворило добри пазарни перспективи особено в развиващите се пазари. Стивън Илъп обаче заяви, че няма план Б и компанията продължава да залага на Windows Phone, като в движение прави промени по продуктовата си стратегия, които отразяват актуалните тенденции.

http://www.reuters.com/article/2013/05/07/us-nokia-agm-idUSBRE9460LV20130507

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници