Nokia Lumia 928 полетя и с радиоуправляем хеликоптер

Nokia Lumia 928 полетя и с радиоуправляем хеликоптер
A A+ A++ A

Американското подразделение на Nokia продължава да публикува видеоклипове, които показват възможностите на камерата на Lumia 928 - смартфон, който още не е получил официалната си премиера, но неговите характеристики са известни отдавна. Устройството е предназначено за американския оператор Verizon и на практика представлява вариант на Lumia 920, но с добавена ксенонова светкавица и променен дизайн.

Компанията вече показа какво видео може да заснеме телефонът на тъмно, а междувременно в сайта се появиха още два клипа. Единият демонстрира възможностите на специалните микрофони за улавяне на силен звук без изкривяване, като противопоставя смартфона на Samsung Galaxy S III. Въпросните микрофони наскоро се оказаха в центъра на съдебен спор между Nokia и ST Microelectronics, в който беше замесен и смартфонът HTC One.

Другото видео ефективно демонстрира работата на системата за оптична стабилизация в телефона, при която фотосензорът е монтиран на подвижна платформа, която променя позицията си въз основа на данни от жироскоп за движението на телефона. Все пак тя още е изключителна рядкост при мобилните телефони и освен в Lumia 920 може да се срещне само в HTC One. Видеото е заснето от Lumia 928, докато устройството е прикрепено към радиоуправляем хеликоптер, прелитащ над недостъпни места от долината Скуамиш в Британска Колумбия.

Премиерата на устройството вероятно ще се състои през следващата седмица, когато очакваме и други новини за модели от серията Lumia по време на събитието на Nokia на 14 май в Лондон.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници