Бойко Борисов: Винаги съм си признавал грешките

Бойко Борисов: Винаги съм си признавал грешките
Аз винаги съм си признавал грешките. Особено първата година и половина от нашето управление почти нищо не направихме за малкия и средния бизнес. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конгреса на младежката организация на ЕНП. Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

Аз винаги съм си признавал грешките. Особено първата година и половина от нашето управление почти нищо не направихме за малкия и среден бизнес.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конгреса на младежката организация на Европейската народна партия (ЕНП) – YEPP, който се провежда в София, предаде агенция „Фокус“.

Борисов обясни, че в следващите година и половина от управлението по ОП „Конкурентоспособност“ са били взети мерки за средния и малкия бизнес и тези мерки са дали резултати. „Проблемите в България дойдоха от това, че в тези 20 години беше проведена разбойническа приватизация. Според икономисти над 30-40 млрд. лв. трябваше да са влезли в държавата.

Авиокомпания „Балкан“ беше продадена така, че се дадоха пари, за да я купят“, заяви Борисов. На въпрос на делегат от Белгия за това как ще продължи политиката на финансова дисциплина Борисов отговори:

„Това е и една от нашите грешки. Финансовата дисциплина е важна. Сега предлагаме да разделим Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на две – Министерство на енергетиката и Министерство на икономиката, за да можем да обърнем внимание на всяка малка фирма и да създадем условия за развитие“.

„Грешката и на много други държави, които тръгват да пазят финансовата дисциплина, ако нямат мощна икономика, веднага води до обществено недоволство. Има слоеве в обществото, които очакват държавата да се грижи за тях. Трябва да направим разлика между популизъм и реални възможности“, заяви лидерът на ГЕРБ.

#Бойко Борисов #ЕНП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници