Местан обеща да си плати глобата за агитацията на турски

Местан обеща да си плати глобата за агитацията на турски
Въпреки санкцията на Районната избирателна комисия в Сливен заради агитацията на турски език на събора в с. Ябланово, Местан агитира на турски и в с. Караманци. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Макар че е забранено да агитирам на турски език, съм съгласен да си платя глобата, но го правя от уважение към вас“, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в с. Караманци.

Въпреки санкцията на Районната избирателна комисия в Сливен заради агитацията на турски език на събора в с. Ябланово, Местан агитира на турски и в с. Караманци.

„Има опити не просто да се разбие ДПС, но и да се посегне на нашите базови ценности. Това никога няма да допуснем“, каза още лидерът на ДПС пред мнозинството, след което продължи речта си на турски, съобщи „Стандарт“.

„В следващия парламент ДПС ще настоява категорично обучението на майчин език да залегне в учебните програми“, подчерта Местан.

„Уважаеми репресирани от тоталитарния режим от героичното село Караманци, обръщам се към нашите герои, които години гниха по затворите, защото на тях дължим в най-голяма степен правото днес свободно да се сдружаваме и да си казваме и болките, и проблемите“, каза Местан по време на възпоменателния митинг в памет на жертвите на репресии по време на възродителния процес.

„На 12 май избираме не само парламент, а ще решим съдбовния въпрос дали ще върнем България в пътя на демократичното й развитие, или ще оставим авторитарният манталитет да продължи да разрушава демократичната система и държавността, което прави през последните 4 години ГЕРБ. Вече стана ясно, че тяхното управление е не просто провалено, но и откровено престъпно“, каза в последното си изявление преди вота в неделя като водач на листата на ДПС в Хасково Лютви Местан.

След края на речта му Местан беше аплодиран от привържениците на ДПС, които заедно с Орхан Мурад запяха химна на движението.

#Лютви Местан #избори #турски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници