Слух: Nokia Catwalk ще дебютира с Windows Phone 8 GDR2

Слух: Nokia Catwalk ще дебютира с Windows Phone 8 GDR2
A A+ A++ A

На 14 май Nokia се кани да добави още модели към серията си смартфони с Windows Phone и според слуховете един от тях ще бъде устройство с кодовото име Catwalk. За него писахме вече неведнъж, а наскоро онлайн дори се появиха неофициални снимки, за които се твърдеше, че го показват. Като цитира неназовани източници, китайският сайт WPDang пише, че събитието ще е посветено само на едно устройство и това е именно Catwalk.

Според информацията устройството ще е с корпус, който комбинира пластмаса и алуминий, а техническите характеристики до голяма степен са сходни с тези на Lumia 920, но с някои важни промени. На първо място смартфонът ще е с по-тънък и лек корпус, което до известна степен се дължи на премахването на възможностите за безжично зареждане. Такива все пак ще могат да бъдат добавени с допълнителен панел, подобно на Lumia 720.

Споменава се, че смартфонът ще има подобрена камера, която ще осигурява по-добро качество на снимките на дневна светлина. Очаква се да има и повече възможности за управление на параметрите - това се предполага, че ще е следствие от факта, че устройството ще се предлага с Windows Phone 8 GDR2. Това е новият ъпдейт на мобилната платформа на Microsoft, който по-късно ще достигне и до останалите телефони с WP8.

Очаква се, че Catwalk ще е по-евтин от Lumia 920, когато започнаха продажбите му, а освен това се посочва, че компанията ще представи няколко нови приложения с фотографска насоченост. В сайта пише, че това не е новият топмодел на Nokia, а просто обновена версия на Lumia 920. Не е изключено това да е моделът с кодово име EOS, който ще предложи 41МР камера, но според нас премиерата му ще бъде през есента заедно с излизането на следващия ъпдейт на Windows Phone 8, който наред с всичко останало ще добави поддръжка за четириядрени процесори и full HD резолюция.

http://www.wpcentral.com/rumor-nokia-reveal-catwalk-london-may-14

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници