WSJ: Amazon разработва смартфон с 3D екран

WSJ: Amazon разработва смартфон с 3D екран
A A+ A++ A

Слуховете, че Amazon работи по свой смартфон, започнаха да се разпространяват още миналата година и ще трябва да изчакаме няколко месеца, за да разберем дали ще видим такова устройство тази година. По данни на Wall Street Journal в отдела Lab126 на Amazon в момента се разработват няколко хардуерни продукта и сред тях има и два смартфона.

Един от тях е снабден с 3D дисплей, който може да се гледа и без специални очила и според информацията ще позволи създаването на илюзия за подобно на холограма, реещо се над екрана изображение, което ще може да се види от всички ъгли. Изданието допълва, че потребителите ще могат да управляват съдържанието в телефона чрез движения на очите.

Компанията работи и по устройство за стрийминг на звук, допълва WSJ. Според изданието това са само отделни елементи от цялостната хардуерна стратегия на Amazon. Наскоро се заговори, че компанията подготвя и сеттоп устройство, през което ще предлага стрийминг видео. Различните проекти са с имена A, B, C и D, а общо се наричат Alphabet Projects. WSJ пише, че плановете са за представяне на устройствата през идните месеци, но не е изключено някои от тях да бъдат отменени по различни съображения.

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324744104578473081373377170.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници