МС: Информацията за обществената поръчка за бюлетините е достъпна

МС: Информацията за обществената поръчка за бюлетините е достъпна
A A+ A++ A

Цялата информация за обявената обществена поръчка за бюлетните за изборите, налична в администрацията на Министерския съвет, е достъпна на интернет страницата на кабинета, се посочва в изявление на Министерския съвет след вчерашния скандал с 350 000 незаконно отпечатани бюлетини в печатницата „Мултипринт" в Костинброд.

В изявлението се посочва, че предметът на на обществената поръчка е: Изработка и доставка на бюлетини за гласуване; Изработка и доставка на изборни книжа и други печатни материали; Изработка и доставка на печати на секционните избирателни комисии и восъчни печати на районните избирателни комисии.

В допълнителните изисквания по техническата спецификация на пакета документи е посочено, че се поставят допълнителни изисквания към печатницата на бюлетини за осигуряване на строг контрол върху отпечатаните количества и манипулациите с технологичния отпадък.

Чистият тираж подлежи на строга отчетност, като количествата се заприходяват за всяка отделна бройка.

Предаването на тиража на съответния получател /министерство/областна администрация/ става с приемо-предавателен протокол с означаване на точния брой бюлетини. Не се допуска попадането на бюлетини в случайни лица.

Технологичният брак /макулатура/ се съхранява в печатницата, при строг режим на достъпа, в отделно помещение, до приключването на изборите. Изпълнителят /печатницата на бюлетините/ носи отговорност за спазването на тези допълнителни изисквания, е записано още в документацията.

В офертата си фирмата-изпълнител заявява тиража на бюлетините, съгласно изискванията на Изборния кодекс и съответно броя на бюлетините по области. Тя приема изискванията за строга отчетност на чистия тираж и на условията за съхранение на технологичния брак.

От Министерския съвет посочват, че са изпълнили всички свои ангажименти във връзка с отпечатването и разпространението на изборните бюлетини за извънредните избори на 12 май, спазвайки процедурите и буквата на закона.

Количеството от 8 млн. 343 хил. бюлетини беше заявено и получено от печатницата, избрана след провеждането на обществена поръчка в сроковете, заложени в договора за изпълнение.

Съгласно Изборния кодекс броят на бюлетините, които се отпечатват трябва да съотвества на броя на избирателите в страната и чужбина + 10%, припомнят от Министерския съвет

Всички заявени от МС и отпечатани бюлетини са получени от областните администрации още на 8 май.

#избори #Министерския съвет #бюлетини #Костинброд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници