Марин Райков: Никакви сценарии няма да провалят изборния процес

Марин Райков: Никакви сценарии няма да провалят изборния процес
Марин Райков бе категоричен, че изборите ще бъдат проведени демократично. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Никакви сценарии няма да провалят изборния процес, тези сценарии няма да се състоят“, категоричен бе служебният премиер Марин Райков, след като упражни правото си на глас в 111 училище в София.

"Няма манипулация, която да е осъществена, ако хората упражнят правото си на глас", заяви той пред журналисти.

"Вчера бяхме свидетели на определени реакции, които аз наричам истерични. Тези реакции не бива да отклоняват българските граждани да гласуват", съобщи Райков по повод скандала с фалшивите бюлетини в Костинброд.

"Не приемам нарушението на закона, извършено с нарушаване на предизборното мълчание. Призовавам ЦИК да определи дали е имало закононарушение и да се произнесе", бе категоричен служебния премиер.

"Бюлетините бяха поставени под охрана, тя се извършва от МВР. Действията ни бяха насочени към превенция и да не допуснем сценарии за злоупотреба с тези бюлетини. Те не носят двата печата на действащия валиден бюлетин. Следователно не могат да служат за манипулация", каза още той.

„Няма по-голяма лъжа от тази, че вотът ще бъде манипулиран“, повтори Райков.

"Няма нищо по-лесно от това някой да припише вина на служебния кабинет, той затова е тук, за да бъде гръмоотвод“, така Райков коментира изказването на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че за скандала с откритите 350 000 бюлетини в печатницата в Костинброд вина носи служебното правителство.

#Марин Райков #МВР #Костинброд #Цветан Цветанов #София #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници