Евгений Дайнов: Малките партии, събрали доста гласове, са началото на търсенето на нови политически субекти

Евгений Дайнов: Малките партии, събрали доста гласове, са началото на търсенето на нови политически субекти
Според Дайнов, не може да се направи никакво сравнение между парламентарните избори през 2009 г. и настоящите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

„Малките партии, които събраха доста гласове, са началото на българското търсене на нови политически субекти“, заяви политологът Евгений Дайнов, съобщава „Фокус“.

„Това търсене ще продължи и цялата политическа система ще се променя в близките три – четири – пет години. Установените партии също ще трябва да се променят, за да останат популярни, но ще влязат и други партии, които носят новите искания на хората”, кометира още Дайнов.

„Тези парламентарни избори са междинна спирка. Влакът е спрял на Каспичан, той не е нито в София, нито във Варна. Това е междинна спирка на един дълъг процес на промяна в българската политика”, посочи той.

Според него, не може да се направи никакво сравнение между парламентарните избори през 2009 г. и настоящите.

”През 2009 г. имаше вяра, че Бойко Борисов и ГЕРБ идват с програма и, че са политически грамотни лица, които ще свършат някаква работа, а сега - просто сблъсък на различни отбори, на различни фен клубове. Без да има доминиращо усещане в хората, че някой може да свърши работата, която може да се свърши”, каза още Евгений Дайнов.

#Евгени Дайнов #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници