Samsung обещава да освободи повече от вградената памет на Galaxy S4

Samsung обещава да освободи повече от вградената памет на Galaxy S4
A A+ A++ A

Около малкото количество достъпна за потребителя памет в Galaxy S4 се вдигна много шум през последните дни и казусът дори беше разгледан в предаването Watchdog на BBC, което обръща внимание на правата на потребителите. Всичко това очевидно е привлякло вниманието на корейската компания и тя има нова позиция по въпроса, след като първоначално заяви, че мястото е заето от софтуера, активиращ многобройните допълнителни функции в телефона.

От Samsung вече заявяват, че ще се опитат да намалят обема на собствения софтуер чрез бъдещи софтуерни ъпдейти и така да оставят повече място за инсталираните от потребителите приложения. Засега не е ясно кога ще стане това и колко място ще бъде освободено, но всеки мегабайт ще бъде оценен подобаващо, тъй като в момента за файловете остава около половината от вградената памет.

Междувременно Google обяви, че през юни ще започне да продава версия на телефона, която използва чиста версия на Android. Засега не е ясно колко от нейните 16GB памет ще са достъпни за потребителите. Galaxy S4 има слот за допълнителна памет, но телефонът не позволява инсталирането на приложения върху нея, а само запазването на файлове като снимки, музика и видео.

http://crave.cnet.co.uk/mobiles/samsung-changes-mind-will-look-at-storage-on-galaxy-s4-50011229/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници