Цацаров: Цветанов ще се откаже от имунитета си по правилата

Цацаров: Цветанов ще се откаже от имунитета си по правилата
Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Когато внеса искане... щом е направил такова изявление, ще се откаже от имунитета си според съответните правила в НС. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод заявеното днес от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че ще се откаже от имунитета си в деня, в който се закълне като депутат, предаде БГНЕС.

Не трябва да чета нещо, което вече съм прочел. Така главният прокурор коментира изпратените му вчера от ГЕРБ 135 страници с материали. Той посочи, че следи какво се пише и е читател както всеки един български гражданин.

Що се отнася до делото, което се води за подслушванията, главният прокурор още веднъж в отговор на въпрос подчерта, че работата на прокуратурата по всички досъдебни производства е такава, че да се стигне до съд. „Ако ги правим за това някой да ни харесва или да ви събираме на пресконференции – и това не ми е представата за нормална работа на прокуратура. Нещата се правят, за да стигнат до съд“, подчерта той. Цацаров отново подчерта, че да се държи „отворено, на трупчета, досъдебно производство три години и 6 месеца, нямаме такова намерение“, категоричен е главният прокурор.

На въпрос дали по повод съдържанието на разговора в Банкя прокуратурата ще иска и други имунитети, главният прокурор каза, че ще може да каже това, когато приключи проверката.

Що се отнася до казаното от Марин Райков, че изводите на директора на ДАНС се разминават с изнесеното вчера от прокуратурата, Цацаров заяви: „Изнесеното от мен вчера на пресконференцията ще го проверя не чрез доклада на ДАНС и чрез изявленията на някой друг, а със силите на прокуратурата“.

За охраната му, която е вече засилена, Цацаров каза, че тя не се преценява от него, а от ръководителя на НСО. Той бе категоричен, че не е поискал и тя му е по преценка на ръководството на НСО. Цацаров не е информиран за някакви заплахи срещу него.

#Сотир Цацаров #Цветан Цветанов #имунитет #прокуратура #Банкя #запис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници