Samsung е прибрала 95% от печалбите от Android през тримесечието

Samsung е прибрала 95% от печалбите от Android през тримесечието
A A+ A++ A

Изследване на компанията Strategy Analytics за първото тримесечие на 2013 показа шокиращи резултати за пазара на смартфони с операционната система на Google. Според доклада Samsung вече са пълни монополисти на него и са прибрали над 95% от всички печалби, генерирани от смартфони с Android. На второ място се нарежда вторият корейски играч LG с повече от скромните 2,5%, докато всички останали производители са принудени да се задоволят с общо 2,7% от печалбите.

Според същия доклад Samsung са отчели печалба от 5,1 милиарда долара чрез своите смартфони с Android през първото тримесечие на годината. Според изпълнителния директор на Strategy Analytics Нийл Моустън причините за шокиращите разлики се дължат в голяма степен и на слабата конкуренция, която има.

Според Моустън към момента е твърде вероятно Android да носи повече пари на Samsung, отколкото на Google, а доминиращата позиция на корейците прави твърде вероятно в бъдеще те да упражнят по-голям контрол върху развитието на цялата операционна система и дори искат да получат първи достъп до новите версии на Android.

http://www.strategyanalytics.com/default.aspx?mod=pressreleaseviewer&a0=5362

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници