МВР засилва мерките за сигурност по време на баловете

МВР засилва мерките за сигурност по време на баловете
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служителите на МВР предприемат мерки за обезпечаване на сигурността и обществения ред по време на абитуриентските балове. Засилено полицейско присъствие ще има в районите на учебни, питейни и увеселителни заведения.

И тази година в столицата моторизирани полицаи ще съпровождат абитуриентите от училищата до местата за празнуване и ще подпомагат движението, пише „Стандарт“.

Извършени са проверки на увеселителните заведения _(ресторанти, барове, дискотеки, клубове и др.), където ще се провеждат младежките тържества. Създадена е организация за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в подвижните влакови състави и на жп гарите в страната.

На територията на столицата общо 127 училища организират абитуриентски балове. За гарантиране на сигурността и опазване на обществения ред по време на баловете столичните полицаи са се срещнали с ръководствата на учебните заведения за уточняване на деня и часа за провеждане на баловете, маршрутите за движение и обектите, където ще се провеждат тържествата.

551 обекта са проверили служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението“. В 130 от тях са констатирани нарушения. Най-честите пропуски в проверяваните хотели и ресторанти са свързани с липсата на евакуационни схеми и годни уреди за първоначално пожарогасене.

#абитуриентските балове #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници