ВСС изпълнява проект за подобряване на ефективността на съдебната система

ВСС изпълнява проект за подобряване на ефективността на съдебната система
Висшият съдебен съвет започва изпълнението на проект „Подкрепа за Висшия съдебен съвет, свързана с изграждането на капацитет и подобряване на ефективността на съдебната система“ по Норвежкия финансов механизъм. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Висшият съдебен съвет започва изпълнението на проект „Подкрепа за Висшия съдебен съвет, свързана с изграждането на капацитет и подобряване на ефективността на съдебната система“ по Норвежкия финансов механизъм ( НФМ) 2009-2014, съобщиха от ВСС.

Целите на проекта са в три основни направления - Изграждане на ефективна система за електронно призоваване в съответствие с разпоредбите на Закона за електронното управление; Повишаване капацитета на българските магистрати във връзка със спазването и прилагането на разпоредбите на Европейската конвенция за правата на човека. За целта 9 български съдии ще бъдат изпратени на стаж в Регистратурата на Европейския съд по правата на човека.

След обучението си те ще поставят основите на мрежа от съдии, специализирани в областта на човешките права. Разработване на механизъм за оценка на работната натовареност в съдебната система както на индивидуално, така и на институционално ниво, с акцент върху качествени показатели и критерии.

Днес в присъствието на министъра на правосъдието Драгомир Йорданов, членове на ВСС, представители на Министерството на правосъдието, програмен оператор по НФМ, Националния институт на правосъдието, институции – бенефициенти по Норвежкия финансов механизъм, професионални и неправителствени организации и медии проектът бе официално открит.

Негов ръководител от страна на ВСС е Галина Карагьозова.

Проектът „Подкрепа за Висшия съдебен съвет, свързана с изграждането на капацитет и подобряване на ефективността на съдебната система“ по Норвежкия финансов механизъм е на стойност 785 000 евро.

#Висшият съдебен съвет #Норвежкия финансов механизъм #Драгомир Йорданов #ВСС #Министерство на правосъдието #Националния институт на правосъдието #Галина Карагьозова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници