Обновяват центъра на Хасково с 5 млн. лева по програма „Регионално развитие"

Обновяват центъра на Хасково с 5 млн. лева по програма „Регионално развитие"
Водопади от цветя, екзотични растения и чисто нова инфраструктура ще красят центъра на Хасково. Снимка: haskovo.me
A A+ A++ A

Водопади от цветя, екзотични растителни видове и чисто нова инфраструктура в центъра на Хасково са дейностите, залегнали в проекта за 5 млн. лв, по който общината спечели финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие“, съобщи „Стандарт“.

С безвъзмездната помощ ще бъдат финансирани 95% от проекта, а общината ще съфинансира реконструкцията с 5% или близо четвърт милион лева, уточни заместник-кметът Нели Станева.

Модернизирането ще е на 30 декара от централната градска част, обясни архитектът на общината Кремена Цонева.

Ще бъде поставена нова настилка от павета и ще се подменят осветителните тела. Изцяло ще бъде обновена и подземната инфраструктура. Проектът предвижда и чисто нова детска площадка.

„Финалната част на проекта - за озеленяването ще донесе и една от най-атрактивните промени. Ще бъдат запазени всички годни дървета от сегашния ландшафт. Предвидено е залесяването на нови, нехарактерни за града иглолистни видове като декоративни форми на кедър, храстови растения, като фотинията и различните видове магнолии", обясни шефът на екологията в местната администрация инж. Венета Тенчева.

#Хасково

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници