Турция прие повечето условия на България за превозвачите

Турция прие повечето условия на България за превозвачите
Кристиян Кръстев се срещна с турския си колега в Лайпциг. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По време на форума на министрите на транспорта в Лайпциг Турция се съгласи на повечето условия за превозвачите, поставени от България.

Транспортният ни министър Кристиян Кръстев се срещна с министъра на транспорта, морските въпроси и съобщенията на Турция Бинали Йълдъръм.

Постигнато бе разбирателство, като турската страна прие да разгледа времевите ограничения и да намали времето, за което българските товарни автомобили могат да извършват превози от Турция до Германия или до друга страна и обратно, при спазване на всички изисквания за това.

Разгледан бе и въпросът за фактурите относно произхода на стоките, като бе постигнато разбиране, че мястото на натоварване може да е различно от произхода на стоката.

Българската страна постави и въпроса за увеличение с 30% на броя на разрешителните от/за трета страна, като турската страна отговори утвърдително на молбата, което е голям успех и ще бъде от изключително значение за развитието на товарните превози между двете страни.

Още във вторник (28 май 2013 г.) на експертно ниво между представители на министерствата на транспорта на двете държави ще бъде уточнено как точно ще бъде изпълнена договореността, съобщи БГНЕС.

#Кристиян Кръстев #Турция #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници