Станишев: Готови сме да вземем мандата

Станишев: Готови сме да вземем мандата
Станишев е категоричен, че иска диалог в новото правителство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Готови сме да вземем мандата след консултациите при президента“, каза в сряда вечерта лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

„Това ще стане, ако Бойко Борисов върне мандата, както вече заяви.“ Според Станишев няма нужда да се чака, за да може да имаме правителство след празниците, съобщи БГНЕС.

Кандидатът за премиер Пламен Орешарски бе със Сергей Станишев в Лайпциг на среща на лидерите на Партията на европейските социалисти (ПЕС) в сряда.

„Ние искаме диалог и ще водим диалог. Правителството на г-н Орешарски ще продължи диалога в търсене на разумните решения. Защото нито една партия, дори да имахме 121 мандата, не може да изведе сама страната от това, в което ни вкараха ГЕРБ. И имат нахалството да се държат като победители. Хората се самозапалваха, не можеха да си платят сметките, те били велики. На кой му пука за тяхното величие“, заяви в Лайпциг Станишев.

„Не съм канил още никого“, каза от своя страна Орешарски.

„Има алтернативи. Енергетиката е във фактически фалит и само затова, че са естествени монополи, не са и в юридически фалит, това е мое мнение, дано не съм прав. Има смисъл да се говори с всички с идеи винаги, защо не и като експерти. Ако не на титулярни места, то има заместници“, отбеляза той причината да се говори с широк кръг и извън парламента.

Пламен Орешарски не е привърженик на сериозни структурни размествания в тази тежка ситуация.

На 22 май ПЕС организира лидерска конференция в Лайпциг. На нея министър-председатели и партийни лидери се срещат, за да обсъдят продължаващите ефекти от кризата, решения, вкоренени в устойчив растеж и заетост, както и много предизвикателства.

#Сергей Станишев #Пламен Орешарски #Лайпциг #ГЕРБ #БСП #ПЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници