Отново блокада на ГКПП – Златоград

Отново блокада на ГКПП – Златоград
Снимка: БНТ
A A+ A++ A

Над 50 души блокираха ГКПП - Златоград, съобщи за радио „Фокус“ - Смолян, председателят на инициативния комитет Наско Иванов. Протестът е заради ограничението от гръцка страна за недопускане на автомобили над 2 тона да преминават през границата. Представители на бизнеса, на превозваческите фирми и граждани на Златоград в момента са на границата, като изцяло е блокирано преминаването на автомобилите от двете страни на граничния терминал.

Към тях продължават да се присъединяват още стачкуващи. Наско Иванов заяви, че от гръцка страна не спазват споразумението за допускане на тяхна територия МПС с тонаж 3,5 тона. „Гърците продължават да се ръководят от знака за 2 тона и затова сме тук – докато не се махне този знак, няма да пускаме движението“, заяви Иванов.

Предвид поредицата почивни дни за 24 май, председателят на инициативния комитет призова българите, които са с намерение да пътуват до Гърция през Златоград, да изберат друг маршрут.

Пътуващите към Гърция могат да използват алтернативни маршрути заради блокирането на ГКПП - Златоград, съобщиха от „Гранична полиция“. В обратна посока – от Гърция в страната ни се пропускат да влизат само български граждани. Протестните действия на българските превозвачи са започнали тази сутрин към 9.10 часа.
Алтернатива за пътуващите към Гърция са ГКПП: Ивайловград – Кипринос; Илинден – Ексохи; Кулата – Промахон и Капитан Петко войвода - Орменион.

#Златоград #граница #блокада #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници