Бедственото положение продължава

Бедственото положение продължава
Докато голяма част от страната е в бедствено положение заради обилните снеговалежи, любителите на зимни спортове и децата искрено се радват на снега. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общинските власти в Чепеларе обявиха бедствено положение заради обилния сняг, падналите дървета и скъсаните електропроводи.

Работи се по възстановяване на електроподаването. От събота градът и по-голямата част от населените места в общината са без ток, в резултат на това без вода е и половин Чепеларе, съобщи bTV.

Липсата на ток е оставила без отопление всички обществени сгради, голяма част от хотелите, както и домакинствата, които са на парно.

В много други райони на страната също продължава да има аварирали електропроводи заради силния снеговалеж и вятъра, съобщиха от Електроенергийния системен оператор.

Има смущения в електрозахранването в района на Златарица и Елена, Етрополе, Трявна, Тетевен и други.

Пътят Бяла–Стара река остава затворен за движение. Постепенно обстановката в община Сливен се нормализира, но последиците от обилните валежи в събота са сериозни и работата по отстраняване на повредите по инфраструктурата в общината продължава, предадоха екипи на „Пътно поддържане“.

Стана ясно още, че след двудневна работа и използването на верижна машина пътят до смолянското село Мугла вече е отворен и проходим за автомобили с висока проходимост, но задължително с вериги. Трасето от Смолян до селото бе блокирано от 130 см преспи.

#Чепеларе #бедствено положение #Златарица #Елена #Етрополе #Трявна #Тетевен #Бяла #Стара река #Сливен #Мугла

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници