От 13 юни Amazon ще доставя таблетите Kindle Fire и в България

От 13 юни Amazon ще доставя таблетите Kindle Fire и в България
A A+ A++ A

Amazon започва масивна атака срещу доминацията на Apple при таблетите и услугите за продажба на съдържание, като обяви, че от 13 юни започва да доставя таблетите от серията Kindle Fire в над 170 страни, сред които и България. Става дума за моделите Kindle Fire HD 7" и Kindle Fire HD 8.9", които вече могат да бъдат поръчани предварително в сайта на компанията на адрес Amazon.com. Досега устройствата бяха предлагани само в 7 страни - САЩ, Англия, Германия, Франция, Италия, Испания и Япония.

От днес започва и обявеното разширяване на обхвата на магазина за приложения Amazon Android Appstore, който ще обхване над 200 страни. Така на разположение на потребителите ще са приложения, книги, игри, аудиокниги, списания и над 300 000 книги, които са ексклузивни за Kindle Store. Днес и утре в него ще се предлагат безплатно популярните игри Fruit Ninja и Cut the Rope: Experiments. Характерно за магазина е, че всеки дне предлага безплатно по едно приложение, което иначе е платено.

Kindle Fire има HD IPS дисплей (1280 x 800 или 1920 x 1200) с поляризиращ филтър за намаляване на отблясъците и подобряване на контраста, стереоговорители с технология на Dolby, двубандови Wi-Fi възможности, предна HD камера, батерия за над 10 часа автономна работа, Bluetooth, HDMI, 16GB или 32GB вградена памет, двуядрен процесор TI OMAP4 и вградени приложения като клиент за електронна поща, календар и телефонен указател. Цената на Kindle Fire HD 7" започва от 214 долара, а тази на Kindle Fire HD 8.9" стартира от 284 долара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници