Валентин Божков: Споразуменията с Турция слагат край на напрежението с превозвачите

Валентин Божков: Споразуменията с Турция слагат край на напрежението с превозвачите
Директорът на „Автомобилна администрация“ подчерта, че срещата е била най-доброто, което транспортният министър Кристиан Кръстев е издействал за българските превозвачи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Постигнатите споразумения с Турция сложиха добрия край на напрежението с българските превозвачи, заяви пред „Фокус“ Валентин Божков, изпълнителен директор на „Автомобилна администрация“.

Коментарът му идва след състоялата се среща между министъра на транспорта Кристиан Кръстев и турския му колега Бинали Йълдъръм за съдбата на българските превозвачи.

Според Божков за момента отношенията между двата бранша трябва да бъдат успокоени.

„Надяваме се, изчиствайки детайлите на ниско ниво, да се сложи край на напрежението. Имаме разбиране от турска страна, имаме устойчивост, каквато не е била прилагана досега от българска страна“, каза Божков.

Той призова и самият бранш да положи усилия за справяне с проблемите, както България и Турция са положили съответните усилия.

Директорът на „Автомобилна администрация“ подчерта, че срещата е била най-доброто, което транспортният министър Кристиан Кръстев е издействал за българските превозвачи.

„Увеличаване на 30% на разрешителните за трета страна до момента не се е случвало. Това са изключително тежки разрешителни, от които никоя страна не отпуска допълнителни квоти точно от този вид, а турската страна се съгласи и ни отпуска“, посочи Божков.

По думите му, постигнатата договореност да се намали времето, за което българските превозвачи отиват до Германия и се връщат, също е голям успех, като промяната ще бъде обсъдена на техническо ниво още през идната седмица.

„Двете страни смятат да работят добре, като на срещата са поети ангажименти на изключително високо ниво“, заяви Валентин Божков и добави, че „това е абсолютният натиск, който може да се направи от българска страна за запазване на исканията на българските превозвачи“.

#Валентин Божков #превозвачи #Турция #България #Кристиан Кръстев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници